Animals en perill d'extinció d'America

dimecres, 9 d’abril del 2014

LA MARMOTA DE VANCUVER


La Marmota de Vancouver és una espècie autòctona de marmota que viu a les terres de Vancouver, al Canadà. És fàcil de diferenciar de les altres marmotes pel seu llarg i espès pelatge de color marró fosc, esquitxat de taques blanques. Tan sols existeixen en l'actualitat al voltant d'un centenar d'individus, el que converteix a aquesta marmota en un dels mamífers més rars. El seu parent més proper és la marmota xiuladora del nord-oest d'Amèrica del Nord.


La marmota de Vancouver viu en petites colònies en els vessants de les muntanyes de l'illa, tenint els seus caus gairebé sempre orientades cap al sud. Passa prop de 8 mesos a l'any hibernant en el seu interior.
La marmota de Vancouver

En acabar la hibernació, al començament de la primavera té lloc l'època de zel. 30 mesos després, les femelles fecundades donen a llum de 3 a 5 cries; les quals al cap de dos anys aconsegueixen la maduresa sexual i abandonen al grup familiar per trobar parella i buscar un nou territori on fer la seva pròpia cau.

La seva alimentació és herbívora basada en la ingesta de baies, flors, fulles, arrels i tiges. Entre els seus depredadors s'inclouen l'àguila reial, el falcó de cua vermella, el puma i l'ós negre americà.

Aquests animals estan en perill d'extinció, no perquè ho humans els cacin, sinó perquè l'impacte de la seva activitat a l'illa i la consistent pèrdua de l'hàbitat de les marmotes representen una considerable amenaça per a aquestes.


PD: Em falta ficar la foto, aquesta tarda ja la posaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada