Animals en perill d'extinció d'America

dimecres, 19 de març del 2014

L'ESQUIROL GRIS

També es coneix com esquirol arborícola o volador . Això es deu al fet que passen la major part de la seva vida en els arbres ia la seva capacitat de "volar " de branca en branca .
Esquirol Gris

L'esquirol gris pertany a un grup d'animals la classificació tot just es comença a elaborar , fins ara hi ha cinc tipus d'elles :

1 . grisos
2 . vermelloses
3 . de Abert
4 . de Deppe
5 . de Douglas

Per poder definir els esquirols es pren en compte la seva situació geogràfica , la presència o absència de clavilla premolar a la mandíbula superior i la mida o color .

Els esquirols grisos són els úniques que habiten a la península de Yucatán .

Són de grandària mitjana , amb l'esquena majorment gris i la panxa és de color vermellós . Es troben a les costes des de Sonora i Tamaulipas cap al sud fins Chiapas i la Península de Yucatán . També se'ls pot trobar a les parts altes del sud de Mèxic. En els boscos tropicals , des del espinós semiàrid fins al humit i plujós , són els llocs que tenen més població d'aquestes esquirols .

Els esquirols abricola només baixen dels arbres per buscar menjar o aigua o només per canviar d'arbre .

Elles neixen en les copes dels arbres , a diferència de les altres esquirols que passen la major part del temps en caus (petits i covetes subterrànies ) .

L'esquirol gris pot reproduir durant tot l' any , encara que de vegades el seu període reproductiu canvia a causa de sequeres fortes . El seu període de gestació és de 44 dies i neixen de dos a sis nadons o criatures i es desenvolupen al niu . Ells obren els ulls fins després d'un mes de ser nascuts . Les cries es queden amb la seva mare prop d'un any (el que explica per què tenen un sol embaràs l'any).

Els esquirols s'alimenten de plantes , insectes , ous d'aus i petits rèptils .

Entre alguns agricultors aquestes esquirols tenen mala fama a causa que algunes vegades s'alimenten de les collites i cultius . Els que treballen el camp els disparen per espantar .

En molts llocs, fins i tot Yucatán , la població dels esquirols s'ha reduït a causa de la destrucció dels seus nius i a  la desforestació .

L'esquirol gris és una espècie en perill d'extinció a Mèxic causa que el seu hàbitat s'està perdent ja que li costa molt adaptar-se a les noves condicions del medi ambient que això representa . A més no és una espècie que es reprodueix amb facilitat . Per si fos poc , en diverses regions són utilitzades com a part de la cacera esportiva .







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada