Animals en perill d'extinció d'America

diumenge, 23 de març del 2014

BALENA DE GROENLÀNDIA

La balena de Groenlàndia , també coneguda com Balena Boreal , habita a les aigües gelades de l'Oceà Glacial Àrtic i és l'única balena que viu tot l'any en les aigües àrtiques . A l'hivern ia l'estiu fa migracions curtes sense sortir de les aigües àrtiques , a l'hivern cap al sud ia l'estiu cap al nord . Aquesta balena és trobada en tres continents (Amèrica principalment , Europa i Àsia ) i dos oceans ( Oceà Atlàntic i Oceà Pacífic ) en aigües poc profundes . En l'Oceà Pacífic es troben al costat de les costes d'Alaska i de Rússia , en els mars de Beijing , Txuktxis i Beaufort . En l'Oceà Atlàntic es troben des del mar de Groenlàndia fins a la badia de Hudson . Però , encara que es troba en bastants llocs el nombre d'aquestes balenes és escàs .
Balena de Groenlàndia

Les balenes boreals adultes poden mesurar de 14 a 18 metres i pesen entre 55 i 100 tones . El seu cap ocupa un terç del seu cos , el qual és llis , sense aletes i d'una forma arrodonida . Aquestes balenes són de color negre fosc , gris o marró amb algunes taques blanques a la mandíbula inferior .

Una mica característic d'aquestes balenes és que tenen una de greix de més de 70cm de gruix que els permet viure a les aigües gelades tot l'any .

La Balena Boreal la seva alimentació , com la de gairebé totes les balenes està formada principalment de krill i altres petits crustacis . Per poder alimentar-se, les balenes neden lentament amb la boca oberta per poder filtrar els petits crustacis .

La reproducció de les balenes de Groenlàndia no és suficient per recuperar les balenes caçades . Les femelles donen a llum només una cria cada 3 o 4 anys després d'un període de gestació de 13 a 14 mesos . Les cries nounades mesuren entre 4 i 5 metres i peses 1000 quilograms mitjana . Aquestes són alletades durant un any o fins que la balena pugui alimentar-se per si sola . L'edat perquè una balena boreal pugui començar a reproduir-se és entre 10 i 15 anys .

Es creu que les femelles passen la menopausa causa de l'observació de balenes d'avançada edat que no tenen cries .

Les balenes boreals són els animals més vells , algunes investigacions afirmen que hi va haver individus d'aquesta espècie que van viure entre 150 i 200 anys . L'edat mitjana de mortalitat de les balenes de Groenlàndia no està definida .

Com es de gran una Balena de Groenlàndia
Durant les petites migracions de primavera i tardor , aquestes balenes formen petits grups de 14 individus mitjana que neden en forma de V fins assolir la seva meta .

Les balenes de Groenlàndia o Balenes Boreals són una espècie en perill d'extinció . Encara que en 1935 es va crear una llei per prohibir la caça, la pesca excessiva d'aquestes balenes i encara que la quantitat de balenes s'ha incrementat un 3% aproximadament cada any , aquesta balena segueix amenaçada pels canvis climàtics ( deguts a l'escalfament global ) , la contaminació de les aigües , la caça no comercial pels indígenes i l'explotació marina de petroli i gas .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada