Animals en perill d'extinció d'America

diumenge, 9 de març del 2014

PELICÀ BLANC NORT-AMERICÀ

El pelicà blanc nord-americà fa el niu al nord dels Estats Units i Canadà, però a la tardor vola al sud i se li veu al golf de Mèxic, és possible que volin fins a Panamà . Recentment ha augmentat la seva població , mentre que en alguns llocs se li considera comuna o abundant .

Normalment el pelicà blanc nord-americà viu en llacs d'aigua dolça principalment en els estats de Texas i Florida quan no és època d'aparellament . A diferència del Pelicà Gris , no " busseja " per menjar , prefereixen la pesca col · laborativa i a més volen en grups de fins a 3500 exemplars ja sigui en formacions en "V " o " fila índia " i viatgen fins a 500 km en 24 hores a una alçada de 3050 metres .
Pelicà Blanc Nort-Americà
Pel que fa a la mida del pelicà blanc Nord-americà , el mascle sempre és més gran encara que no es nota a primera vista , la seva longitud llavors varia dels 1.3 al 1.75 de longitud , i les seves ales quan estan esteses poden mesurar de 2.4 a 2.9 m . El pes dels mascles és de 7 quilos , encara que rares vegades poden pesar 14 quilos , les femelles pesen de 5 a 9 quilos . Una característica única de l'espècie és la carena que tenen durant la temporada de nidificació.

L'època de nidificació del pelicà Blanc nord-americà és durant la primavera i l'estiu boreal . Viuen en parelles que canvia cada any però en captivitat aquestes parelles es mantenen per alguns anys . Són bons veïns i mantenen distàncies entre els seus nius , en els quals dipositen dos ous i dos pares participen en la incubació que dura de 29 a 36 dies . Els colomins depenen dels seus pares fins als 75 dies .

El pelicà blanc nord-americà poden viure fins a 26 anys , però els colomins tenen una tassa de mortalitat del 40% sense explicar la seva caça indiscriminada i el deteriorament del seu hàbitat .






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada