Animals en perill d'extinció d'America

dijous, 2 d’abril del 2015

L'ÓS GRIZZLY

L'ós Grizzly no està exactament en perill d'extinció sinó que està amenaçat.

Els óssos Grizzly són uns dels óssos més grans del planeta. Ells mesuren 2,10m i pesen 400 kg. Les femelles mesuren 1,80m d'alt i pesen com 270 kg, ja que són més petites. Ells només viuen al nord-oest dels Estats Units i Canadà. La major part de la seva població viu a Alaska. Abans, la seva població arribava fins a Mèxic.

Ós Grizzly obrint la boca.
Els Óssos Grizzly tenen el seu pelatge de color marró-grisenc, tenen una dentadura de 42 dents, cadascun de 8 cm. i tenen unes urpes de 10 cm. Ós Grizzly Hembracuando cacen. Ells són animals solitaris. Només s'ajunten en èpoques d'aparellament i quan és època de salmó. Aquests óssos passen l'hivern hivernant (dormint) en coves solitàries. Els óssos Grizzly marquen els arbres amb les seves urpes i no usen la seva velocitat per escapar dels seus enemics sinó que ataquen amb força.

En plena hivernació les femelles tenen d'1 a 3 cadells. Les femelles tenen cura durant 2 anys i després les cries s'independitzen.

Ells s'alimenten de salmó, arrels, fruits, insectes, peixos, altres petits vertebrats i carronya, però quan tenen molta gana són capaços de caçar grans animals com cavalls, cérvols, ants i rens. Es diu que també han caçat animals domèstics (especialment vaques).

Els óssos Grizzly ataquen als humans només perquè se senten amenaçats no per diversió o per diners com els humans a ells. Aquests óssos consideren als humans agressors, però com competidors no preses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada